Četiri benda u novosadskoj Crnoj kući u nedelju

Četiri različite priče u jednoj večeri, spremite se za zanimljiv događaj

 
Na koncertu koji će se odigrati u Crnoj Kući - CK13 u Novom Sadu u nedelju 27.08. sa početkom u 21h. sviraće četiri benda a ulaz je 500 dinara.
 
The Hahas and The Blablas novi je zagrebački bend koja svira razigrani new wave pomješan s punkom i garageom, a to znači nešto više dura nego mola, plesni mid tempo do brzi ritmovi, filozofsko-šaljivi tekstovi i propitivanje smisla života. Protagonisti njihovih tekstova su, između ostalih, Andy Kaufman, Debbie Harry, David Icke, Daniel kojemu su ukrali pjesmu, obitelj štakora kojima iznajmljuju stan, prijatelj koji je na prodaju itd.
 
 
 
 
 
Short Reports je glasan alternativni muzički duo iz Novog Sada, Srbija.Prvi album "Cats VS Dogs", Short Reports su odsvirali u preko 50 gradova Evrope i Balkana, a uz njega sviraju i nove pesme od kojih neke nastaju i na samim koncertima. 2022. Short Reports su predstavili Novi Sad kao Evropsku prestonicu kulture u Luxemburgu na NEXT Festivalu u ESCH-u. Nakon toga bend je svirao i na festivalu, PIN - Skopje, kao i na B.A.R.F. festivalu u Beogradu, Exit Festivalu, Nišville Jazz Festivalu 2023. i mnogim drugim po regionu.
 
 
 
 
Muzika Čudnoređa je čudan, ali začudo funkcionalan spoj rocka, šansone, punka, folka, popa, rapa i još nekih stilova. O'š šaljivu pjesmu, o'š ozbiljnu, ima svega. Ako poslušate jednu-dvije pjesme i pomislite si „oke, to je to“, e nije. Jer ona iduća i svaka iduća pjesma bit će drugačija od prethodne, a opet će sve zvučati kao prepoznatljivo njegove i ničije druge.
Njega nijedna subkultura ga ne odbacuje, ali previše je stilski heterogen da bi ga ijedna uzela pod svoje. Ne uklapa se u žanrovske trendove domaće scene i dominantne pop-kulturne okvire čak ni kada nekom pjesmom s njima koketira.
Ne želi muzikom podilaziti masovnom ukusu, ali misli da je sebično raditi pjesme s namjerom da se svide samo njemu. Navodno je prežestok za solo nastup, a premekan za svirku s bendom, ali ipak se okušao u obje varijante i to na više od 260 nastupa diljem regije.
 
 
 
 
Tri Kapljice su dinamična rokenrol skupina iz Novog Sada, nastala 2007. godine. Sviraju rokenrol sa uticajima srodnih muzčkih pravaca, melodično i energično. Tekstovi se mahom baziraju na introspekciji, uz osvrt na spoljašnji svet. Iza sebe, pored brojnih nastupa kako na festivalima (Exit, Arsenal, Ritam Evrope, Zmajevo, Demofest, To be punk, Ekoslavija, Border Rock…) tako i po klubovima, imaju album sa pređašnjom postavom – “Girls are back”, a u sadašnjem sastavu su izbacili EP “Brzo, brzo!”, kao i dva spota za pesme “Surfin” i “Bilo bi dobro”.Tri Kapljce čine Mina na gitari i glasu, Čarli kao bas gitarista i vokal i Vesna za bubnjevima i bekvokalima.
 
Korisnici
Logovanje korisnika