Omar Apollo osvrće se na sliku o sebi nakon neuspele veze

Hit singl s debitantskog albuma „Ivory“ konačno je dobio i spot

 

Vest pisala: Katarina Žilavi

 

Omar Apolonio Velasco, profesionalno poznat kao Omar Apollo, rođen je 1997. godine u američkoj državi Indijana. Kao i mnogi novi muzičari i on je karijeru otpočeo na platformi SoundCloud. Debitantni Spotify single „Ugotme“ objavo je 2017. godine. Single je naišao na odličnu reakciju publike, čemu svedoči 20.000 pregleda za samo jedan dan. Ovo predstavlja pravu retkost za nove umetnike na platformi, što je možda pretkazalo budući uspeh za ovog talentovanog mladića. Iako ima tek 25 godina i samo jedan album, svoju karijeru je snažno otpočeo dobivši ovogodišnju Grammy nominaciju za „Najboljeg novog umetnika“.

 

Iako je spot tek nedavno objavljen, sama pesma je izašla tokom oktobra ove godine. Nakon što je postala planetarni hit na popularnoj platformi TikTok, uspeh je doživela i na mnogim radio stanicama čime je postala muzičarev prvi radio-single.

 

Sam spot, u režiji poznatog dua Rubberband, otpočinje tako što Apollo sastavlja malu prostoriju nalik na kutiju u koju se kasnije zatvara. Samim načinom na koji je snimljen ali i scenom gde akter spota tmurno sedi u maloj prostoriji postavlja ton celokupnog spota. Nakon par usamljenih trenutaka mira, zidovi i plafon kreću da se urušavaju i čitava soba počinje da nestaje.

Možemo zaključiti da bi ova prostorija na simboličan način predstavlja vezu koja je opisana u pesmi. Iako se u početku probija svetlo i daje nadu, na kraju sve počinje da se urušava. Iako pokušava da ostane u toj prostoriji u jednom trenutku shvata da je vreme da je napusti.

Na zanimljiv i jednostavan način putem izgradnje „doma“ se prikazuje unutrašnji nemir i slomljena osećanja. Upravo kroz svoju jednostavnost i otvoreno značenje spot poziva publiku da izvuku svoje zaključke i značenje koje spot nosi.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika