Digitalna verzija legendarne pesme „Wrong“ hardcore punk benda Dead Ideas

Remasterizovani biser iz '90-ih

 

Autor vesti: Mihajlo Kitevski

 

Tu i tamo se dešava da se stari dragulji muzičke scene digitalizuju, međutim retko kada se ponovo umesi tvrdokorna pita. Ovom prilikom vam predstavljamo po prvi put digitalnu verziju legendarne pesme – „Wrong“, čuvenog hardcore punk benda Dead Ideas.

Malo istorijskih činjenica nije naodmet. Dead Ideas je (sada već) oldschool bend iz Beograda  osnovan 1990. godine i svirao je do sredine 1996. Prvobitno je formiran kao punk/hardcore bend sa jakim uticajem bendova kao što su Minor Threat, Black Flag i Bad Religion. U ovoj prvoj fazi, bend je bio trio i imao je samo jedan nastup uživo. Nakon razlaza, basista je zadržao ime i okupio novi bend sa ženskim vokalom koji je ostao njegov zaštitni znak tokom svog postojanja. U ovoj fazi bend je svirao drugačiju fuziju panka i hardkora, i dalje tragajući za svojim stilom. Sve u svemu, muzika, ali i muzički spot - ,,Wrong“ nije dobila pravilnu i odgovornu digitalizaciju, ali vreme se menja. Kao predstavnik Muzzik TV-a (nekadašnje Muzičke Televizije Srbije) odlučio sam da iskopam betamax kasetu u kojoj se barem za sada, pronašao najbolji SD kvalitet navedenog spota.

Spot je restauriran, digitalizovan, sređen u originalnom duhu sa pravilnom kolor korekcijom. Veliko hvala bendu koji mi je izašo u susret da ovako štivo bude objavljeno u kratkom roku, i još veće HVALA njima kao autorima koji su nas mlade inspirisali i obogatili kvalitetnim zvukom.

Dead Ideas – Wrong (4K Remaster)

Članovi benda: Darko Marković - bass

Jelena Komnenić - vocals

Mirko Radošević Lima - guitar

Aleksandar Keserović Aca - drums

Nemanja Kojić Kojot - guitar

Igor Škoro - drums

Ninoslav Filipović Nino - guitar

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika