Kad naiđete na funk&soul pjesmu u izvođenju etabliranih repera, to je onda taman za Muzzik FM kanale ZZ TV i MUZZIK

Pendrek x Ritam Mafia - Šigurno

 

Zagrebački reper Pendrek, u suradnji s bendom Ritam MAFIA, predstavlja pjesmu “Šigurno”. A “Šigurno” je motivacijska mantra za donošenje ispravnih životnih odluka i posvećena je osjećaju sigurnosti. Po uzoru na funk, soul i disco glazbu 70-ih godina 20. stoljeća, Pendrek donosi feel good pjesmu kako bi razbio osjećaje nesigurnosti i pomoću soničnih valova prenio sigurnost slušateljima.

“U razgovorima s Pendrekom, svojim direktorom fotografije Tinom Ostrošićem i producentom Lucianom Mirditom, stalno smo se vraćali na estetiku američkih niskobudžetnih žanrovskih filmova i televizijskih serija iz 70-ih godina. Igrajući se s filmskim tropama tog perioda, osmislili smo kolaž od nekoliko situacija koji bi nam stvorili koliko-toliko koherentnu cjelinu. A ona nam je kasnije poslužila kao sinopsis/storyboard za spot. Na snimanju smo, na vlastito zadovoljstvo, osjetili da ironijski odmak stvoren glumom, kostimima i apsurdnošću samih situacija. I to itekako odgovara ovoj vrsti pjesme”, rekao je Andrija Tomić, redatelj spota.

“Kod videospota za pjesmu Šigurno bilo je ključno hoćemo li mu pristupiti prepričavajući samu temu i sadržaj pjesme, u potpunosti ignorirati sam sadržaj i tekst ili osloniti se na atmosferu i ugođaj koji ona stvara”, rekao je Pendrek. (info: ZG portal Zagreb)

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika