PRVI „HEADBANG FEST“ U GARAŽI

Prvo izdanje "Headbang Fest-a" biće održano u subotu 6.aprila u 20h u klubu Garaža. Kao domaćin festivala nastupiće Sanitarium, bend koji ovom prilikom slavi tri godine postojanja, a kao gosti su najavljeni El Prezidente, Framework i Zli metalci.

Sanitarium je alternativni metal bend koji čini petočlana ekipa sa teritorije grada Beograda. Autorska muzika ima dosta pomešanih žanrova. Neki elementi panka, grunge-a, ali najviše se bazira na metal muzici.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=ivtUTiJCYpk

Bend El Prezidente iz Mladenovca je nastao 2017.godine odmah nakon predsedničkih izbora u kojima je učestvovao frontmen grupe Luka Maksimović pod pseudonimom Ljubiša Preletačević Beli i osvojio treće mesto sa 10%. Upravo je alter ego Luke Maksimovića bio povod za stvaranjem benda pod imenom El Prezidente. Bend svira hard core rep muziku koja podseća na bendove iz devedesetih i dvehiljaditih kada se slušao nešto tvrđi zvuk. Muzika je zasnovana na jakim kritičkim tekstovima, koji se odnose na društvo, sistem i politiku zemlje iz koje bend dolazi.

https://www.youtube.com/watch?v=sVRHrDjy9bc

Framework je autorski metalcore bend iz Mladenovca koji izvodi pesme na engleskom. Nastao je 2002.godine i imao je zapažene nastupe po klubovima i festivalima u Srbiji. Iza sebe ima demo snimak i osvojeno prvo mesto na V Šumadijskom demo festu 2006.godine u Kragujevcu. 2009.godine bend je prestao sa radom , a članovi su se posvetili stvaranju muzike u novom bendu Bajo mali hazard. Početkom 2017.godine bend se ponovo aktivira u novoj-staroj postavi i učestvuje na brojnim festivalima u Srbiji i regionu. Trenutno snima novi singl i spot i radi na novim pesmama.

https://www.youtube.com/watch?v=l8OCeSoKSEQ

Zli Metalci su bend iz Beograda. "Ono kad si slušao metal ceo život, ali ti je najdraži period otkrivanja, čekanja da kosa poraste, i snova o koncertima. Naša svirka je omaž tim vremenima", kažu članovi benda koji sebe opisuju kao "grupu iskrenih obožavalaca heavy metala, koja slobodno vreme troši na najbolji mogući način."

https://www.youtube.com/watch?v=NEpe00fYEzA

Organizator „Headbang Festa“  je bend Sanitarium, koji na ovaj način proslavlja treći rođendan benda.

U nadi da ovaj festival zaživi, kao goste smo pozvali nekoliko bendova, pre svega drugara, koji će te večeri podeliti binu sa nama i time učiniti taj rođendan većim i srećnijim“ kažu članovi benda i pozivaju vas da 6.aprila već u 20h budete u klubu Garaža (Bulevar Vojvode Mišića 49).

Vrata se otvaraju u 19.30h a ulaznice će na vratima kluba koštati 200 RSD.  

Autor vesti

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika