“May 6th” američkog repera Valida

Podgorički producenti Knowhere2run i Vibin wit DJ Mono su uradili muziku i aranžman novog singla a vi ćete naći zanimljivu muziku, autore i izvođače na Muzzik FM kanalima MUZZIK i MOBA

 

Podgorički producenti Knowhere2run (Todor Tadić) i Vibin wit DJ Mono (Nikola Rajović) su uradili muziku i aranžman novog singla “May 6th” američkog repera Valida.

Valid (Mihajlo Perić) je hip-hop izvođač iz Detroita, koji vuče korijene sa Balkana. Zaranjajući u svoje kulturno nasljeđe, Valid oživljava tradicionalni praznik Đurđevdan s modernim pristupom u svojoj pjesmi “May 6th”.

Đurđevdan na istoku Evrope ima značajnu istorijsku i kulturnu važnost za različite etničke grupe širom regije. Dok ga neki slave iz religijskih razloga, drugi ga prihvataju kao simbol osvježavajuće proljećne sezone i novih početaka.

 

Valid, foto: PROMO

 

U svojem najnovijem singlu „May 6th“, Valid nudi jedinstvenu interpretaciju Đurđevdana, obogaćujući ga karakterističnim detroitskim stilom repovanja.

Kao izvođač iz Detroita sa srpskim naslijeđem Valid je dosljedno prikazivao svoje balkanske korijene kroz cijelu svoju karijeru, a ujedno viješto postiže ravnotežu između poštovanja svojeg etničkog identiteta i privlačenja raznovrsne publike.

Njegovo izdanje iz 2020. godine, EP „The Plum Brandy“, s producentima isključivo iz bivše Jugoslavije, izazvalo je zanimanje u detroitskom hip-hopu, osvajajući kako zaljubljenike u muziku tako i slušaoce širom istočne Evrope s pjesmama poput „Pops“ i „Foreign Forever“ s Boldy Jamesom iz Griseldinog kolektiva.

S pjesmom “May 6th” koju prati vizuelna interpretacija od strane Lucky Penny Media, Valid ponovno poziva slušaoce da se pridruže u proslavi Đurđevdana dodatno pokazujući svoju sposobnost premošćivanja kulturnih razlika kroz svoju muziku.

Kako zvuči spoj američkog hip hopa i balkanske tradicije u pjesmi “May 6th” poslušajte na streaming servisima i YouTube-u.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika