S EP-ja The Boy stiže prelepa pjesma All Comers pravo na Muzzik FM kanale

 

Kako bi obilježio Record Store Day ’24, Mark Knopfler je objavio ekskluzivni EP na vinilu 20. travnja 2024. za vlastitu etiketu British Grove preko EMI/Universal Music Canada.

Pod nazivom The Boy, ovaj EP sadrži 4 prekrasne nove Knopflerove pjesme, koje su snimljene tijekom sesija za njegov željno iščekivani novi album One Deep River (objavljen 12. travnja).

Kao dječak, Mark Knopfler bio je očaran ogromnim zabavnim sajmom koji se svake godine održavao u Newcastle Town Mooru. Pjesme na njegovom novom EP-u The Boy povezuju teme sajmova i njihovih boksačkih štandova uobičajenih u Britaniji 50-ih i ranih 60-ih.

Bend na albumu The Boy čine Mark Knopfler na gitarama, Jim Cox i Guy Fletcher na klavijaturama, Glenn Worf na basu, Ian Thomas na bubnjevima i Danny Cummings na udaraljkama, Richard Bennett na gitari i Greg Leisz na pedal and lap steelu; Mike McGoldrick svira zviždaljke i uilleann svirale, a John McCusker svira violinu, dok sestre Topolski Emma i Tamsin dodaju prateće vokale. Pjesme je napisao Mark Knopfler.

 

Mark Knopfler, foto: YT printscreen

 

Mark Knopfler, pjevač-tekstopisac, producent ploča i skladatelj, jedan je od najuspješnijih glazbenika koje je Velika Britanija ikada stvorila i često se navodi kao jedan od najvećih gitarista svih vremena. Prvi put je postao poznat 80-ih kao vođa Dire Straits, koji je stvorio mnoge prepoznatljive pjesme tog doba. Knopfler je 1995. raspao bend i krenuo novim putem kao solo umjetnik.

U godinama koje su uslijedile, Knopfler je izdao devet solo albuma sofisticiranog roots rocka i nastavio obilaziti svijet sa svojim bendom. Tijekom godina, Mark je napisao glazbu za nekoliko filmova, uključujući Local Hero, Cal, The Princess Bride, Last Exit To Brooklyn i Wag The Dog te je svirao i snimao s nizom izvođača, uključujući Boba Dylana, Van Morrisona, Emmylou Harris, Tina Turner, Randy Newman i Chet Atkins.

Knopfler je 1999. godine dobio OBE, a 2012. dobio je prestižnu nagradu za životno djelo na Ivor Novellosu.

 

Autor vijesti Maja Jovanović

Korisnici
Logovanje korisnika