Alisa nam otkrila ‘Pijane noći’

Nakon više decenija pauze iznenadnim aktuelnostima javila se, na prostorima bivše države jedna od najpopularnijih grupa, Alisa.

Njihov najnoviji singl, „Pijane noći“ koji bi mogao da bude „drugi tom“ najvećeg megahita Alise – „Sanja“ zaplovio je radijskim etrom, uzrokujući iznenađenje mnogih koji se ni u snu nisu nadali da će se Pile i ekipa ikada više aktivirati. https://www.youtube.com/watch?v=mDhHyHjWwfE
Pismo grupe Alisa: Prvog snežnog dana u Beogradu, u klubu Teatro, pop rok bend Alisa predstavio je novi spot gostima beogradske muzičke scene. Više od trideset godina posle prvog albuma (“Alisa”, Jugodisk 1985), ova muzička grupa u originalnoj postavi iz 1984. godine, snažno je deklarisala svoj povratak među aktivne izvođače. Članovi benda su: Miroslav Živanović Pile (vokal), Predrag Peđa Cvetković (bubnjevi), Zoran Jančeski Joza (gitara), Marko Glavan (bas gitara), Aleksandar Kićanović (klavijature). Bendu su se priključila i dva nova člana – Marija Petrović (violina) i Dušan Vasiljević Tesla (gitara). Tekst koji je pisao Jovan Stojiljković u kombinaciji sa muzikom (Goran Vranić) i aranžmanom (Miroslav Živanović) stvorio je hipnotišući sklad. Od pesme očekujemo da bude dostojan naslednik hita “Sanja”. Novom pesmom i spotom želimo da vas podsetimo na muziku koju je volela cela Jugoslavija, ali u novom, punijem zvuku, aranžmanski i muzički prilagođenu i zahtevima novih generacija slušalaca. Singl je najava novog albuma koji bi, u izdanju PGP RTS, trebalo da se pojavi na proleće. Srdačan pozdrav i prijatno slušanje “Alisa”

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika