Skini App MUZZIK FM - Gledaj, Glasaj, Slušaj

UOČI KONCERTA U DOMU OMLADINE STIŽE NOVI ALBUM DEJANA ILIJIĆA!

Dom omladine Beograda i Beogradski džez festival ove godine za Svetski dan džeza, 30. april, publici predstavljaju poseban, dvostruki muzički program, koji pokazuje svu raznolikost džeza kao umetničke muzike, uzbudljive i aktuelne u 21. veku, bliske svim generacijama. Ulrih Dreksler (Ulrich Drechsleri Peter Zirbs, nosioci najaktuelnijih muzičkih tokova sa austrijske scene, predstaviće dinamičnu duo postavu Azure, a jedan od ključnih srpskih džez muzičara nove generacije, lider sastava EYOTDejan Ilijić, premijerno će promovisati svoj novi klavirski solo album. DYAD će biti objavljen na Record Store Day, u izdanju kuće Metropolis JazzU subotu, 13. aprila Dejan Ilijić će biti gost Muzičke kuće Metropolis (Makedonska 21) i potpisivaće svoje novo izdanje u periodu od 11:30h do 12:30h.
Karijera Dejana Ilijića od samih početaka vezana je za Dom omladine Beograda, u kojem je sa grupom EYOT održao nekoliko ključnih koncerata u karijeri, te je sasvim prirodno da upravo u ovoj instituciji koncertno predstavi svoj četvrti solo album, na Svetski dan džeza. Izdanje DYAD, podržano od strane SOKOJ-a, donosi 10 novih Ilijićevih kompozicija, a kao gost se pojavljuje engleski trubač Pit Džadž (Pete Judge) iz sastava Get the Blessing.
Samostalno i kao lider sastava EYOT, Ilijić je nastupao u više od dvadeset pet zemalja širom sveta (SAD, Rusija, Kina, Engleska, Japan, Francuska, Nemačka…), a komponovao je i muziku za dokumentarne filmove i televizijske emisije, emitovane na mnogim regionalnim i nacionalnim televizijskim stanicama u Srbiji i na međunarodnim festivalima u inostranstvu (Teslin narod, Obećanje,  Život u šest slika, Eddie Munster Aka Butch Patrick audio book…).
Dejan Ilijić do sada je objavio tri solo albuma, koja su izdata za američko tržište: „Eyot“ (2006, Ninety and Nine Records), „The Journey“ (2011, Magnatune), „Sun“ (2012, Magnatune), kao i album u saradnji sa američkim muzičarem Kentom Gustavsonom, „I am Here“ (2009, Ninety and Nine Records). U Ilijićevom sviranju se ističu emotivnost i energija sa kojima prilazi svakom nastupu, a koji su postali zaštitni znak i jedna od glavnih karakteristika, kako muzike sastava EYOT, tako i njegovog solo rada. Ulaznice za koncert 30. aprila su u pretprodaji preko Ticket Vision mreže, po ceni od 500 RSD. https://www.youtube.com/watch?v=1mbmY3o1hgM

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika