Nema boljeg popa od onog koji pravi MUNA

Njih tri su se upoznale na kalifornijskom koledžu. Gitaristkinje su studirale muziku, dok je pevačica bila na književnosti. Iako su imale druge žanrove na umu, kada su počele da rade zajedno bilo je jasno da će praviti elektronki pop sa zaraznim hukovima.

Prvi EP izbacile su 2014. godine nezavisno, a njegov uspeh doveo je do ugovora sa RCA i Columbia Records. Usledio je još jedan EP, pa i debi album About U. Stiču kultni status, iako manjka komercijalni uspeh.
Sve tri devojke se identifikuju kao kvir, iako isprva nisu želele da i njihova muzika ima tu etiketu. Na kraju su počele da govore o svojoj seksualnosti jer su se setile koliko bi im ta vrsta reprezentacije značila dok su odrastale. U svojim tekstovima su rodno neutralne.
Interesantno je da su između dva albuma imale saradnje sa drugim muzičarima kao što je Tiësto koji je remiksovao Winterbreak, a bile su podrška na turneji Harrya Stylesa. Nastupale su na festivalu Lollapalooza, ali bile i u The Tonight Show Starring Jimmy Fallon. Na njihovom koncertu, Shura je upoznala svoju sadašnju devojku kojoj je posvećen upravo objavljeni album forevher.
U junu je najavljen njihov novi album Saves the World, planiran za prvu nedelju septembra. Nakon singlova Who i Number One Fan, tu je Stayaway. Pored Laninog NFR, svakako album koji najviše iščekujemo.
Njihovi tekstovi su manje jednostavni nego što se to čini pri prvom slušanju. Energija je ogromna u svakoj liniji svake pesme, a najviše uticaja potežu iz osamdesetih.

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika