OLAFUR ARNALDS IMA ALBUM 21. VEKA!

Svetski mediji su album “re:member” opisali kao upoznavanje nesvakidašnjih kutaka mističnog Islanda, odakle potiče ovaj fantastični kompozitor, muzičar i producent. Na turneji kojom predstavlja svoje četvrto studijsko izdanje, Ólafur Arnalds će posetiti i Beograd, što nas dovodi do priče o njemu i njegovoj spektakularnoj muzici.

Krenuvši od uloge bubnjara u punk-rock bendu, Arnalds je preko usputnog komponovanja klasične muzike došao do BAFTA nagrade i spekulisanja da je upravo njegov poslednji album jedno od najboljih kompozitorskih dela 21. veka.

Jedna od stvari koje ovog islanđanina čine posebnim jeste da je upravo u vreme najdublje stvaralačke blokade, takoreći, izumeo novi instrument. Softver Stratus koji je Ólafur Arnalds kreirao pomaže mu da uz pomoć jednog klavira kontroliše još dva koji ga prate i baš ovim principom nastao je “re:member”.

SLUŠAJ ALBUM “RE:MEMBER” OVDE

Ovaj album vodi slušaoca kroz različita raspoloženja i osećanja, kroz različite muzičke pejzaže. Svaki delić ovih dela moguće je čuti pojedinačno - kompoziciju, propratne zvučne elemente i pop prizvuke koji se probijaju i cvetaju kroz pesmu. Svaka numera svojim početkom naglašava da “re:member” nastavlja da teče, ne umara se i ne dozvoljava slušaocu da se umori, jer svaki put nosi nešto novo i potpuno neočekivano.

„Ovo je album kojim izlazim iz svojih okvira“, objašnjava Arnalds. „Koristim sirove uticaje iz najrazličitijih žanrova i ne želim ni na koji način da ih filtriram. Album zalazi u dubine kreativnog procesa i prikazuje kako pojedinac može da izmanipuliše situacijom i izađe iz okvira navike i očekivano“.

Ipak, kroz 12 numera na albumu Ólafur se ne isključuje, već poziva slušaoca da mu se pridruži i bude deo njegovog stvaralačkog procesa. Ovakvi motivi vidljivi su i na njegovim nastupima, kada se trudi da čitavu publiku uključi u samo izvođenje. „Želim da moja muzika inspiriše kreativnu zajednicu“, ističe on.

Publika u Srbiji imaće prilike da prisustvuje harmoničnoj muzičkoj avanturi 20. novembra u Sava Centru u Beogradu i bolje upozna jedno od najvećih imena moderne klasične muzike.

Ulaznice za ovaj događaj, po ceni od 2200, 3200, 3700, 4200 dinara, su dostupne od petka, 26. jula na blagajni Sava Centra, kao i na svim prodajim mestima mreže Ticket Vision i online na www.tickets.rs.

Organizator koncerta, Charm Music, posebno želi da omogući mladima da posete ovaj kulturni događaj, s toga će oni ispod 22 godine ulaznice iz II kategorije (redovna cena: 3700 dinara) moći da kupe sa 25% popusta, odnosno po ceni od 2770 dinara. Ove ulaznice važiće samo uz ličnu kartu.

 „re:member“ tracklist:

re:member

unfold (ft. SOHN)

saman

Brot

Inconsist

they sink

Ypsilon

Partial

Momentary

Undir

ekki hugsa

nyepi

https://www.youtube.com/watch?v=9eWewdTkghM

Autor vesti

0 Komentari

Korisnici
Logovanje korisnika