Vulkan emocija uz Božu Vreću u rasprodatom Sava centru

[caption id="attachment_7561" align="alignnone" width="641"]Božo Vrećo Božo Vrećo, Foto: Nemanja Đorđević[/caption] Jedinstveni autor i interpretator sevdalinki Božo Vrećo održao je sinoć spektakularan dvoipočasovni koncert u rasprodatom Sava centru, napravivši, godinu dana posle nastupa na istom mestu, ponovo atmosferu za nezaborav.
Da će se tako nešto desiti, nagovestio je već prvi talas ovacija, čim su se ugasila svetla. Na svom trećem koncertu u Sava centru u poslednjih par godina Božo se pojavio na sceni u beloj haljini i zapevao "Aladžu". Magija satkana od njegovog vokala, pokreta, izgleda, pesama koje specifično iznosi, kao da je omađijala dvoranu, i Božo je od prvih minuta sa publikom koja mu se potpuno predala, pevao u glas.
[caption id="attachment_7562" align="alignnone" width="1024"]Božo Vrećo, Foto: Nemanja Đorđević Božo Vrećo, Foto: Nemanja Đorđević[/caption]
Nije mnogo vremena prošlo - Boža je već bio u parteru, zajedno sa svojim obožavaocima, među kojima je bilo onih starih ljubitelja sevdaha, ali i mlađe publike. Dve devojčice došle su do bine, a Božo im se iskreno, srcem obradovao, zagrlio ih, a sa jednom i zapevao. Emocije nije skrivao ni stariji svet, pa ga je jedna dama darivala buketom cveća. Muzičar je nizao pesme "Selim", "Dragi", "Pustinja", nadahnuto najavljujući skoro svaku od njih, "What a night" , znao bi da euforično izgovori.
Posebna emocija u glasu se kod umetnika osetila dok je najavljivao svoju prvu autorsku kompoziciju "Lejlija" koju je posvetio majci, a kad je ubrzo krenula "Pašana", na nogama je bila čitava dvorana. "Crne oči" mu je, priznao je naglas, jedna od omiljenih pesama. Potom se Božo presvukao u crnu kombinaciju, a kad se začula "Pandora", snimljena zajedno sa Markom Luisom, svi u dvorani su zaigrali i zapevali. 
[caption id="attachment_7563" align="alignnone" width="2560"]Božo Vrećo, Foto: Nemanja Đorđević Božo Vrećo, Foto: Nemanja Đorđević[/caption]
U finišu je Vrećo je zasijao i u crvenoj odevnoj kombinaciji, a publici jedna od omiljenih, "Ko li noćas miluje ti kosu", obogaćena je gostovanjem, kako reče Božo, "najzgodnijeg i najlepšeg", pijaniste Vasila Hadžimanova. Božu je pratio inače izuzetno raspoložen i nadahnut bend u kome su kontrabasista Oliver Josifovski, klarinetista Blagojče Trajkovski, violinista Igor Milevski, trubač Demir Kanturovski, bubnjar Kadir Dogan i harmonikaš i pijanista Marko Nikolić.
Vrećo i publika pretvoriše se u jedan glas u "akapela" izvođenju legendarnih "Žutih dunja", a ponovljena "Pandora" je bila prihvaćena još vatrenije. Uz ovacije na nogama, Božo je ispraćen sa scene, da bi se, nekoliko minuta kasnije, pojavio ispred dvorane i nastavio druženje sa izuzetno brojnim posetiocima, slikajući se i potpisujući diskove, ploče i knjigu "Mila".
https://mail.google.com/mail/u/0/#inbox/FMfcgxwGCHFwhZmvHtkwmlZRkSbcbSfj?projector=1

Autor vijesti

Korisnici
Logovanje korisnika